woensdag 23 december 2015

De Dolf Run in De Drunenseduinen


Vlnr: Dennis, Koos, Greg, Dolf Jansen, Lauran en Björn maakten rennend het bosgebied rondom de 'Suikerberg' onveilig voordat er vanavond uitgerust wordt bij 'Hardverwarmend' in de Tilburgse Stadschouwburg.

zondag 20 december 2015

Lidocross Waalwijk 2015


Loopteam Runshop

Met zeven podiumplaatsen mag er terecht teruggekeken worden op een geslaagde Lido Cross Waalwijk! Er heerst een griepepidemie in het team, sommige net herstelle...nd sommige net aangestoken! Vandaar dat trainen verruild werd door enkelen voor een vormtest bij de cross in Waalwijk!




Meest aansprekende was de rentree van Femke van Hest! Na een opgelopen stressfractuur in 2014, viel 2015 een beetje in het water. Na maanden herstel en maanden geen wedstrijden wist ze vandaag haar eerste cross met glans en gecontroleerd te winnen bij de dames 35+ categorie. Hetzelfde ging op voor Greg van Hest die de winst gecontroleerd wist te pakte bij de mannen 35+. Hilde de Boer wist bij de dames 45+ klasse te winnen.
Overige podiumplaatsen waren er voor: Lauran Beijens 2e senior, Koos Verweij 3e man 35+, Loes Vingerhoets 2e dame 45+, Kees Verhoeven 2e man 65+. Fenna Verweij 4e JC  Nynke Verweij 15e MPA Gwen van Hest 16e MPA

Foto's  Ad van Hest





maandag 14 december 2015

EngelermeerCross 2015

Bron: BD
ENGELEN - Jelle Kemper heeft zondagmiddag de Engelermeercross gewonnen. Hij kwam tot een tijd van 35.18 en liet Rolf van Houwelingen enkele tellen achter zich. Jeroen Maas finishte op ruim een halve minuut. Ook in 2014 was Kemper winnaar op dit parcours.

Jelle Kemper (voorop) achtervolgd door Ralph van Houwelingen


Bij de 19e editie van de Engelermeerloop van het Bossche OSS-VOLO moesten de mannelijke wedstrijdatleten zes rondes van 1725 meter afleggen. Er ontstond een kopgroep van drie atleten bestaande uit Kemper (Prins Hendrik Vught), Van Houwelingen (Eindhoven Atletiek) en Maas (Sprint Breda).
Op het drassige grasparcours moest Maas in de voorlaatste ronde zijn medekoplopers laten gaan. Jelle Kemper, voor wie dit een echte thuiswedstrijd was, toonde zich in de eindfase sterker dan Van Houwelingen.
Koos Verweij van DAK Drunen was de sterkste bij de masters die een ronde minder af moesten werken. Michelle Rannacher van de organiserende vereniging was net als in 2014 de snelste bij de vrouwen.

zondag 6 december 2015

Drunenseduinen Runshopteam

Het was voor Loopteam Runshop weer een schiterende zondag ochtend vanaf café De Roestelberg! Fartlek met een flinke groep door het duingebied. Programma 8min / 2x4min / 4x2min pauzes 3 en 2min en nog 8x 30sec zandheuvel! 

Na afloop met groot deel nog lekker bijkletsen onder het genot van een drankje!




dinsdag 1 december 2015

Weer opbouwen voor een snelle 10k in Januari


Climaxloop of progressieve duurloop
Naast een reguliere duurloop van een bepaald aantal minuten of een bepaald aantal kilometers heb je ook nog de climaxloop. Deze wordt ook wel progressieve duurloop genoemd. Het doel van deze trainingsvorm is het verbeteren van je conditie, vooral op een hoger tempo.
Bij een climaxloop wordt het tempo per tijdseenheid opgevoerd. Dit betekent dat je dus na een bepaalde tijd steeds wat harder moet gaan lopen. Afhankelijk van je trainingsschema versnel je per bepaald aantal kilometers ongeveer 0,5 km/u. Je gaat net zolang door totdat je niet meer kunt versnellen.
Hoe lang je loopt, is afhankelijk van je uithoudingsvermogen. Je begint op een bepaald tempo en bouwt dit dus langzamerhand op, en later weer af. Het voordeel hiervan is dat je een kleinere kans hebt op blessures omdat je opwarmt terwijl je aan het trainen bent. Een ander voordeel is dat je snel herstelt omdat je rustig je tempo opbouwt.

Nog een voordeel is dat het een relatief lange training is omdat je veel kilometers maakt, over het algemeen meer dan tijdens een normale duurloop. Je versnelt namelijk steeds een beetje, waardoor je in kortere tijd een langere afstand loopt. Op deze manier ben je duidelijk bezig met je conditie doordat je het tempo blijft opbouwen.
Je kunt een climaxloop ook zien als een testloop waarmee je de inspanning tijdens het hardlopen in kaart kunt brengen. Dit doe je door om de zoveel blokken of om de zoveel kilometer je hartslagfrequentie te meten. Ook bepaal je dan je gevoelsmatige vermoeidheid met behulp van de Borgschaal. Door om de zoveel tijd een climaxloop te doen, kun je goed de vooruitgang van je conditie bijhouden

donderdag 5 november 2015

New York was zo gaaf

New York Marathon 2015 was zo gaaf , een hele leuk tijd gehad in The City That Never Sleeps
samen met Ad en Greg van Hest.


Het is de mooiste en zwaarste stads marathon van de wereld, maar ondanks dat ,goed gelopen en vooral genoten van de 1 miljoen mensen die langs de kant staan om je aan te moedige.


    Pfffff HELEMAAL NAAR DE GORT! Gefinished in 2u48m04sec. Op Polanskibridge, voor Queensborrow ging het de mist al in. Met pijn de tweede helft gelopen en niet meer op tussentijden gelet gewoon proberen door te lopen en te finishen. Hoe raar het ook mag klinken toch enorm genoten van deze fantastische marathon en de sfeer, het publiek. Ik wist alleen niet meer na al die jaren dat je zooooo kapot kon komen te zitten.
    Teleurgesteld, over de eindtijd en wedstrijdverloop zeer zeker. Maar we hebben ook de dagen ervoor enorm genoten en ook tijdens de race, hoe beroerd het ook voelt.
    Maatje Koos Verweij iets minder verval en ook goed stuk! 2u49m07sec. We kunnen beide nu nauwelijks wandelen hahaha.




Samen met Paula Radcliff
https://nl.wikipedia.org/wiki/Paula_Radcliffe 

Geschiedenis

De marathon wordt sinds 1970 georganiseerd door de New York Road Runners. De eerste loop vond plaats op 13 september 1970 en hieraan namen 127 hardlopers deel. Hiervan bereikten 55 de finish. De wedstrijd werd gewonnen door Gary Muhrcke met een tijd van 2:31.38. Een jaar later nam er voor het eerst een aantal vrouwen deel aan de marathon.
In 1977 was de New York City Marathon met 4821 deelnemers de grootste ter wereld. In dat jaar wonnen Bill Rodgers en Miki Gorman voor de tweede maal in een tijd van respectievelijk 2:11.28 en 2:39.11.
In 1979 werd voor het eerst prijzengeld uitgekeerd, hoewel er wel startgelden werden uitgekeerd aan een aantal toplopers vanwege hun publiciteitswaarde. In datzelfde jaar werd Scott Black, een negenjarige jongen, de jongste loper die de marathon uitliep. Hij liep hem in 4 uur en 24 minuten. Het volgende jaar besloot de organisatie om een minimumleeftijd in te voeren van achttien jaar.
Het aantal deelnemers bleef in de loop der jaren groeien. Ook het aantal toeschouwers nam bij elke loop toe. In 1994 was het aantal deelnemers al gestegen tot 30.000.
In 2000 werd het evenement verrijkt met een rolstoeldivisie en een handbikedivisie. Sinds 2000 worden de elitevrouwen ongeveer een half uur eerder weggeschoten dan de elitemannen en de rest van het veld.
Sinds 2006 behoort de wedstrijd ook tot de World Marathon Majors. In 2010 finishten 44829 atleten, waarvan 16072 vrouwen en 28757 mannen.
Voor de in 1994 gestorven organisator Fred Lebow is een standbeeld opgericht in Central Park.
Als gevolg van de naweeën van de orkaan Sandy werd de Marathon van New York, die op 4 november 2012 zou plaatsvinden, (voor het eerst sinds 1970) afgelast. De hulpdiensten waren harder nodig bij het opruimen van de schade dan voor dit evenement.[1]

Parcours

Tussen 1970 en 1975 vond de wedstrijd plaats in het Central Park. In 1976 werd de wedstrijd verlegd naar de vijf stadsdelen (boroughs) van New York City, namelijk: Staten IslandBrooklynQueensThe Bronx en Manhattan.
De wedstrijd begint op Staten Island en gaat dan de eerste mijl omhoog over de nabijgelegen Verrazano-Narrows Bridge. Deze eerste brug heeft een spanwijdte van 3 km en 12 rijbanen, waarvan zes bovendeks en zes benedendeks. In totaal telt het parcours vijf bruggen.
Na de brug loopt het parcours omlaag en elf mijl door het stadsdeel Brooklyn. Hierbij worden de buurten Bay Ridge, Sunset Park, Park Slope, Bedford-Stuyvesant, Williamsburg en Greenpoint aangedaan. Aangekomen op 4th Avenue lopen de deelnemers een lang recht stuk richting de herkenbare Williamsburgh Savings Bank Tower, Brooklyns hoogste wolkenkrabber.
Bij de '11 mile' vervolgt het parcours onder de Williamsburg Bridge door. Daarna gaat het richting Queens en halverwege de marathon wordt de Pulaski Bridge overgestoken. Na 2,5 mijl in Queens, steken de atleten de East River over en vervolgen de route richting de Queensboro Bridge. Deze brug verbindt Long Island City, Queens met Manhattan en komt daarbij over Roosevelt Island. Het beklimmen van deze brug wordt als moeilijkste onderdeel van deze marathon ervaren. Aan de overzijde op 1st Avenue in Manhattan worden de deelnemers opgewacht door een grote hoeveelheid toeschouwers.
Rond de '20 mile' passeren de hardlopers de Willis Avenue Bridge, de vierde brug in het parcours. Deze brug verbindt Manhattan met de Bronx. De Bronx wordt weer verlaten via de Madison Avenue Bridge, met rechts uitzicht op het Yankee Stadium, om vervolgens weer terug te keren naar Manhattan.
In Manhattan gaat het over 5th Avenue richting Central Park en gaan de lopers het park door om het vervolgens aan de zuidzijde te verlaten. Na een stukje buiten het park gelopen te hebben, keren ze weer terug naar het Central Park op weg naar de finish vlak bij 67th Street/Central Park West ter hoogte van het restaurant Tavern on the Green.
Ondanks dat de officiële stukken van de marathon spreken over mijlen, bevinden de tijdregistratiematten zich op elk vijf kilometerpunt. Alle atleten dragen een chip, die de tijd registreert bij het passeren van de matten. Hierdoor is het ook mogelijk, dat tijdens deze wedstrijd een wereldrecord op de 20 km of de 30 km wordt gemeten. Ook kan het systeem e-mailnotificaties versturen met de tussentijden.
In vergelijking met snellere parcoursen, zoals BerlijnRotterdamFrankfurt of Keulen, wordt er door elitelopers op deze marathon twee minuten langzamer en door trimlopers vijf tot tien minuten langzamer gelopen.


vrijdag 23 oktober 2015

Startnummer 42 en 293 NYCM 2015

 Bron: Facebook Ad van Hest

Koos Verweij - startnummer 293 - en Greg van Hest - startnummer 42 - namen vanmiddag even de tijd om de laatste details te bespreken voordat ze samen met Ingrid / Krooder sports & events - afreizen naar New York City voor hun deelname aan de 45e NYCM op zondag 1 november!





'goede laatste prikkel' richting NYCM 2015

woensdag 21 oktober 2015

donderdag 8 oktober 2015

Runshop NYCM 2015

Even gerunshopt bij Runshop Greg van Hest voor NYCM 2015. mooie spulletjes, en ik heb al het nieuwe Nike Runshopteam tenues 2016/17 gezien gaaf  niet door vertellen hoor.😉


zondag 4 oktober 2015

Singelloop Breda 21km

Ging wel had graag sneller willen lopen, tot 15km ging het oke .Ik weet waar het aan ligt een verkoudheid zat in de weg, nu twee weken lekker veel km`s maken.


zondag 20 september 2015

Lange duurlopen

Bron: Facebook Greg van Hest

LONGRUN SUNDAY! Met nog 6 weken te gaan tot aan TCS New York City Marathon vandaag: 2uur 43minuten 38960 meter! Wilde eigenlijk 40 kilometer maar thuis was het deze afstand en had geen zin om nog in de wijk de afstand vol te maken. De laatste 9 kilometers waren het zwaarste met veel hoogte verschillen en het tempo het hoogste, dus een mooie prikkel naar NYCM toe.
Dank aan mijn fijne gezellige loopmaten/vrienden Lauran Beijens, Jop van der Steen, Rob Wouters en Koos Verweij die mij een groot deel van de run vergezelden! Vooral de eerste 20 kilometer was gezellig volop kletsen!

Garmin 620 van Koos 34k

zondag 6 september 2015

Tilburgse ten Miles

Niet zo best gelopen vandaag . Is wel raar ik heb nog nooit goed gelopen in Tilburg de aflopen jaren. Altijd een 55/56min. Terwijl ik in een mooi groepje liep met Greg en Dennis ,die ik moest laten gaan bij 10 km dus vandaag weer een 56min 
   Foto: Ad van Hest



woensdag 5 augustus 2015

10k Training Fast Road2NewYork 2015



Startnr van New York is binnen top. Nu rustig opbouwen naar november 
  
13****** Koos Verweij  17** 04/05/1971 NL Accepted




zaterdag 1 augustus 2015

29km rondje Efteling/Drunenseduinen


 29km gelopen met de sound in mijn hoofd van Oscar and the Wolf - Strange Entity is wel relaxed
29k run with the sound in my head of Oscar and the Wolf - Strange Entity relaxed

woensdag 29 juli 2015

donderdag 2 juli 2015

Even uit de running

Een kleine ongelukje gehad met de racefiets, vlakbij runshop Greg van Hest (goed opgevangen door Ad van Hest) niet al te ernstig.
Alleen mijn schouder zwaar gekneusd 10 dagen rust 

zaterdag 16 mei 2015

Zeedijk vanuit de lucht

3/4 keer per week loop ik hier richting Heusdensebrug/Hooibroeken/Elshout. Mooie natuur



Gepubliceerd op 15 mei 2015Eeuwen geleden beschermde de Elshoutse Zeedijk de mensen tegen het wassende water van de rivieren en de zee. Toen Heusden eind Zestiende eeuw een frontiervesting werd van de Republiek der Nederlanden, ging ook de Zeedijk deel uitmaken van de Stelling van Heusden. De Zeedijk zorgde dus niet alleen voor droge voeten, maar ook voor verdediging tegen de vijand in 

vrijdag 17 april 2015

Trailer Duinrand 2.0 Trailrun



Trailer Duinrand 2 0  de hele route 10km op YouTube https://youtu.be/9Pm3FSc9rfM
Mijn favoriete route in de Drunense Duinen is de Steegerf Duinrandroute en een stuk ATB route samen met Lauran Beijens en Maarten Bikker (camera)

zaterdag 28 maart 2015

Herzog Compressiekousen

Plezierig sporten


 
Minder spierpijn
Minder kuitklachten
Minder scheenbeenblessures
Bij het sporten, hardlopen, springen, wenden en keren hebben de benen veel te verduren. Bij iedere pas wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen.
Met Herzog Compressiekousen sport je fijner, herstel je sneller en heb je minder spierpijnkuitklachten en scheenbeenblessures.
 
Foto: www.keessnepvangers.nl  Drunenseduinenloop

maandag 16 maart 2015

zondag 15 maart 2015

Drunenseduinenloop 2015

Het ging wel goed 5e totaal 2e M40, 3 min achter hardloop maat Greg van Hest die 1e M40 3e totaal. De eerste 2 km ging de kopgroep te snel 3:08 /3:11 pkm na 2km alleen gelopen, dus 19km in mijn uppie, met een beetje veel tegen wind .
Tussen tijden 5km 16:47 10km 33:56  15km 51:47 21km 1:13:23
 Maar tevreden nu op naar de volgende wedstrijd de Cityrun Hiversum 10k

Foto:Linie Hijstek              4001 Greg van Hest   4002 Koos Verweij
 
Uitslagen
 
 

zaterdag 14 februari 2015

Kruikenloop 2015

Kruikenloop  niet voluit gelopen maar als een snelle duurloop afgewerkt , tocht nog 2e master geworden achter  Greg van Hest 





Jeroen en Koos 


dinsdag 10 februari 2015

zondag 8 februari 2015

Groet uit Schoorl Run 2015 | Uitslag Koos Verweij

Groet uit Schoorl Run 2015 | Uitslag Koos Verweij

Was een top weekend in Schoorl met het Runshopteam Greg Jop Lauran Dennis Björn en de coach Ad met hoogtepunt 3e plaats bij de mannen 40 ,en weer wat sneller als in 2014  Greg was 2e en Roger Smeets 1e 


Bron: Facebook  


Zaterdag voor de wedstrijd lekker loslopen met Jop en Lauran , op het strand en duinen van Groet






donderdag 5 februari 2015

De Nike LunarTempo

ULTRALICHTE DEMPING VOOR SNELHEID

De Nike LunarTempo hardloopschoen is ontworpen voor trainingen en wedstrijden en combineert de lichtgewicht pasvorm van de LunarRacer met ultrazachte Lunarlon demping voor meer snelheid.

ZACHTE DEMPING

De ultralichte, zachte Lunarlon middenzool biedt comfortabele demping. Het foam is opnieuw ontwikkeld en is nu lichter en responsiever dan ooit tevoren, maar biedt nog altijd de duurzame ondersteuning die je nodig hebt voor langere hardloopsessies.



LICHTGEWICHT PASVORM

Speciaal ontwikkeld Flymesh in het bovenwerk zorgt voor een lichtgewicht, naadloze pasvorm en ventilatie.

ONDERSTEUNING

De middenvoet en wreef worden omsloten door Flywire kabels die zijn geïntegreerd met de veters, voor ondersteunend comfort en een gepersonaliseerde pasvorm.

MEER VOORDELEN

  • Wafelprofiel op de buitenzool voor extra duurzaamheid en controle
  • Lichtgewicht foam langs de boord voor een zacht gevoel
  • Mesh tong met een dunne laag foam voor comfort onder de veters
  • Gewicht: 210 gram (herenmaat 42,5)
  • Offset middenzool: 8 mm
  • Verkrijgbaar bij Runshop Greg van Hest

vrijdag 23 januari 2015

Column door Kees Klijn




imageWijk en Aalburg – Vrijdagavond werden in Wijk en Aalburg de jaarlijkse sportprijzen voor het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Langstraat. Ook dit jaar was het niveau bijzonder hoog, diverse nationale en internationale kampioenen passeerden de revue. Wij zullen in de loop van de avond alle uitslagen vermelden.

Bij de vrouwen ging de titel opnieuw naar wielrenster Marianne Vos uit Meeuwen

En ja hoor ik was ook genomineerd bij de masters  

Meer info http://digitaalburg.com/power-house-sport-awards/#more-33586

zondag 11 januari 2015

Stormachtige editie PWN Egmond


De wedstrijd bij de PWN Egmond Halve Marathon, waarin vandaag het stormachtige weer een hoofdrol speelde, werd gewonnen door de Keniaanse Purity Cherotich in 1.11.40. Hierdoor werd voor het tweede jaar op rij de traditionele man-vrouw wedstrijd gewonnen door een vrouw. Bij de mannen kon de onbekende Ethiopiër Azmeraw Mengist als beste weerstand bieden tegen de elementen in 1.03.01. Eerste Nederlander was Abdi Nageeye, die bijzonder knap als vierde man eindigde in 1.03.59. Andrea Deelstra noteerde als beste Nederlandse dame een tijd van 1.15.51. 


Met een voorsprong op de mannen van 9.17 minuten gingen de vrouwen vandaag een half uur later dan gepland van start op de halve marathon. Organisator Le Champion besloot eerder op de dag de kwart marathon een half uur uit te stellen. De hoge waterstand, te danken aan de krachtige westenwind, maakte het strand toen nog onbegaanbaar en dus werd ook de halve marathon verplaatst. Na de eerste kilometers door het dorp bleef er een kopgroep van acht vrouwen over. Halverwege het strand werd het tempo door de Afrikaanse dames opgevoerd en konden de Nederlandse loopsters Andrea Deelstra en Miranda Boonstra al niet meer volgen. De terugweg door de duinen ontaardde in een strijd tussen de Ethiopische Meseret Hailu en Mihret Derbe en Purity Cherotich en Gladys Chesir uit Kenia. De kleine Afrikaanse loopsters moesten het vandaag vooral hebben van hun kracht en techniek, aangezien de weersomstandigheden hen de overwinning niet cadeau zouden geven. Uiteindelijk bleek Cherotich het sterkst te zijn. Vanaf het 16 km-punt liep ze weg bij de grote favoriete Hailu en gaf de winst tot aan de finish niet meer weg. Ze wist zelfs de mannen ruim voor te blijven en finishte in 1.11.40. Hailu volgde bijna een minuut later in 1.12.32. De derde plek op het podium werd ingenomen door Gladys Chesir met een tijd van 1.12.58. Andrea Deelstra was heel blij met haar zesde plek in het eindklassement (1.15.51). 


De wedstrijd bij de mannen mocht zich verheugen op een sterk bezet veld. Le Champion had de drie wereldtoppers Bernard Kipyego, Lucas Rotich en John Mwangangi aan de start staan. Ook was vrijwel de gehele Nederlandse atletiektop aanwezig. Onder andere Khalid Choukoud, Abdi Nageeye, Tom Wiggers en Ronald Schröer hadden een plekje veroverend in de grote kopgroep. Volledig gezandstraald kwamen de mannen in Castricum aan Zee het strand af. Vervolgens barstte in het Noordhollands Duinreservaat de strijd pas echt los. Choukoud en Wiggers hadden al snel het nakijken door het Afrikaanse loopgeweld. Abdi Nageeye bleef vechten om er bij te blijven, maar moest ook bij het 16 km-punt de grote favorieten laten gaan. Bij Kipyego, Rotich en Mwangangi zat ook de onbekende Ethiopiër Azmeraw Mengist. Met zijn gemakkelijke loopstijl trok hij de groep langzaam uit elkaar. Tot aan de Bloedweg, waar de wind pal tegen was, kon alleen Bonsa Diba meekomen met Mengist. De verrassende leider was toen echter al te laat om de eerste vrouw voor de finish nog in te halen, hij kwam in 1.03.01 over de streep. Mengist boekte hiermee zijn eerste grote overwinning in zijn carrière. De tweede plek in deze zwaarbevochte wedstrijd was voor Diba (1.03.36), Mwangangi werd de derde man (1.03.53). Bewondering was er voor de prestatie van Nageeye (vierde plaats in 1.03.59), die lang heeft meegestreden voor een plek op het podium: “Ongeveer vier kilometer voor de finish kreeg ik een tik op mijn voet, waardoor ik last kreeg van mijn hamstring en niet meer kon aansluiten. Toch ben ik heel blij met mijn prestatie vandaag.”

In totaal trotseerden vandaag 17.000 hardlopers de zware weersomstandigheden. Het was echt afzien vanwege de uitzonderlijk harde wind. Bij de kwart marathon moest zelfs het alternatieve parcours met heen- en terugweg door de duinen worden ingesteld. Toch was het voor de deelnemers vooral ook een mooie uitdaging, die hoort bij het karakter van de PWN Egmond Halve Marathon. De geleverde prestaties waren voor het toegestroomde publiek een sensatie om naar te kijken. Le Champion kijkt met een zeer goed gevoel terug op deze heroïsche editie. Een speciaal dankwoord gaat uit naar alle vrijwilligers, sponsors en instanties die tijdens het evenement in weer en wind hebben geholpen.

Bron:PWN Egmond

Het was een gave maar zware wedstrijd ,maar toch tevreden met een tijd van 1:14:56 4e M40 3e mijn maat Greg van Hest. Nu op naar Schoorl 10km om daar een snelle tijd neer te zetten een lage 32 min ,en zo toe te werken naar de Drunense Duinenloop 21k

Greg van Hest Facebook: Egmond = Egmond wat te verwachten dat weet je pas als je gestart bent. Hoe staat de wind, hoe is het strand en hoe ga je het duin in! Vandaag met het Runshop Greg van Hest Team was het wisselend.

De tijden en posities eerst:
1e M35 Colin Bekers in 1.08:27
33e Senior Jop van der Steen in 1.09:11 een PR wat vandaag bizar is/was!
34e Senior Wesley van der Gouw in 1.09:19
73e Lauran Beijens in 1.14:26 maar door blessure liep als training
3e M40 Greg van Hest in 1.14:26
4e M40 Koos Verweij in 1.14:56
101e Bjorn de Laat in 1.17:59
148e Stefan de Laat in 1.21:00


vrijdag 2 januari 2015

Waar lopen Nederlanders het liefst?

Hardlopen blijft groeien in populariteit. Steeds meer mensen trekken hun hardloopschoenen aan om een rondje te gaan lopen. Maar waar lopen zij zoals. De Britse kaartenmaker Garrett Miller besloot de meest gebruikte looproutes in kaart te brengen. Hij maakte gebruik van meer dan anderhalf miljoen sportsessies. Op onderstaande interactieve kaart zie je het resultaat. De roze lijnen zijn van hardlopers, de oranje lijnen zijn van fietsers. Hoe lichter de kleur, hoe intensiever de route gebruikt wordt.

Bron: Losse Veter